Selectează o Pagină

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel Herăstrău

Slujbe

Preoți

Program

Contact

Istoric

Târnosită (sfințită) la data de 29 iunie 1887, la praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, biserica de azi este expresia credinței locuitorilor fostului cătun Herăstrău, dependent de Comuna Băneasa. Dovada acestui fapt o constituie și lipsa unui ctitor unic. Istoricul parohiei vorbește de un număr mare de ajutători care, însuflețiți de Preotul Ion Lăcureanu, au contribuit cu aceeași credință, nădejde și dragoste la construirea și înzestrarea bisericii.

Dintre familiile de la sfârșitul secolului XIX și începutul sec. XX puține au mai rămas azi în cartier, zona cunoscând un amplu proces de sistematizare între 1975-1985 și un dinamism demografic după 1990 care mai continuă și azi.

Biserica a rămas unul din singurele repere ale trecutului – destul de recent de altfel – în jurul ei apunând cătunul Herăstrău și răsărind Cartierul Aviației.

Biserica Sfinților Apostoli – Herastrău reprezintă un spațiu de descoperire a lui Dumnezeu prin rugăciuni și slujbe, de apropiere de semenii noștri prin programele și inițiativele fiilor duhovnicești și de cunoaștere a sinelui prin participare și implicare în viața religioasă a parohiei … [Citește mai mult]

Noutăți

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Trimite un mesaj